Tapahtumajuliste

Kartta

Lasten ohjelma

Lapsille 3–6-v. ja 6–12-v. oma ohjelma näiden tilaisuuksien aukana:

 

12.30 Vallankumous kirkossa! Lastenohjelma alkaa ylistyksen jälkeen n. klo 13

Jumalan lahjat: Raamattuhetki, laulua ja leikkiä

14-14.30 Välipalatauko omin eväin, vanhemmat avustavat lapsiaan.

14.30-17 Open Space

Jeesus myrskyssä: Ulkoilu, raamattuhetki, laulua ja leikkiä

Sään mukaiset ulkovaatteet ja omat eväät.

17-18.30 Päivällinen omatoimisesti

18.30-19.30 Uskallatko tarvita muita?

Pietarin kalansaalis: Raamattuhetki, laulua ja leikkiä

Lastenohjelmassa on paikkoja rajoitetusti. Varmista paikka lapsillesi etukäteisilmoittautumisella.

Hinta

Tapahtuma on ilmainen. Voit ottaa osaa kolehtiin kulujen kattamiseksi ja Spirit-näyn edistämiseksi.

OHJELMA

10.00

IdaElina (Kokkola)Mikaelmessu

Helatorstain juhlamessu vapaaseen Mikaelinseurakunnan tyyliin toteutettuna avaa päivän. Liturgina Pasi Jaakkola, saarnaajana Timo Pöyhönen, ylistyksessä Sakari Heikkilä sekä musiikkivieraana persoonallista kantele-popia soittava Ida Elina. Lapsille saarnapyhäkoulu.

11.30 – 12.30

Lounas

Kirkon pihalla tarjoillaan lounasta soppatykistä. Maukas kasviskeitto, leipä ja juoma 5€. Gluteeniton ja maidoton. Maksaa voi kortilla kirkon infopisteessä tai käteisellä pihan maksupisteissä.

12.30 – 14.00

Vallankumous kirkossa!

”Vallankumous tapahtuu, kun kirkon työntekijät uskaltavat luottaa seurakuntalaisille aitoa vastuuta samalla heidän rinnallaan kulkien.”

Antti Pesonen haastaa elämään todeksi yhteisöllistä ja opetuslapseuttavaa seurakuntaa.

”Ollakseen relevantti 2010-luvulla seurakunnan tulee uudistaa toimintamuotoja ja johtajuuskulttuuria. Samalla nousee uusia, kirkkokuntarajat ylittäviä verkostoja.”

Startup-seurakunta-kirjan toimittajat Mitja Piipponen & Janne Eerola valottavat, millainen vallankumous on jo käynnissä seurakunnissa.

”Ylistyksestä tehdään turhan monimutkaista ja outoa. Se on luonnollinen osa rukouselämää, jossa musiikki ja rukous limittyvät.” Ylistyksenjohtaja Sakari Heikkilä toivoo seurakunnan olemisen kulttuuriin lisää vapautta ja iloa.

Ylistyksessä Sakari Heikkilä, musiikkivieraana Ida Elina.

14.30 – 17.15

Open Space: Rohkeasti rajojen yli

Huom. paikka: NMKY:n Puisto-Emmauksen sali, Hämeenpuisto 14

Open Space

Miten seurakunta voisi viedä sanoman Jeesuksesta lähelle ja kauas uskottavalla ja kiinnostavalla tavalla? Mikä estää? Minkä pitää muuttua? Tätä työstämme yhdessä suositulla Open Space Technology -menetelmällä, joka perustuu osallistujien aktiivisuuteen, valinnanvapauteen ja vapaaehtoisuuteen. Jokaisella on kokemuksia ja ajatuksia; jokaisella on kysymyksiä ja haasteita. Kun ne tuodaan yhteen, löydetään yhdessä asiat, joilla on merkitystä. Osallistumiseen ei tarvita lähtötietoja. Työskentelyä ohjaavat Salla Kuisma ja Timo Pöyhönen. Alkuinspiraatiota antamassa on julkkisvalokuvaaja Lauri Laukkanen.

17.15 - 18.30

Päivällinen

Omatoimisesti lähistön ruokapaikoissa.

18.30 - 19.30

Talk show: Uskallatko tarvita muita?

Mikä merkitys ihmissuhteilla on ollut hengelliselle kasvullesi? Mikä tekee tarvitsevuudesta ja läpinäkyvyydestä vaikeaa? Miten voi oppia epätäydellisiltä ihmisiltä? Entä mitä on merkinnyt tukea itse muita?

Anni Karjalainen, Ikaalisten PyhäParkin vapaaehtoinen sekä Matti Vehviläinen, Lempäälän Majakka-yhteisön pastori keskustelevat Johanna Sandbergin johdolla syvistäkin teemoista leppoisassa tunnelmassa. Yleisölläkin on sanavuoronsa. Oman näkökulmansa aiheeseen tuo turkulainen Le Draamaryhmä.

19.30

Pystykahvit kirkossa

Vapaaehtoinen kahvimaksu

20.00

Sytyttävä kohtaaminen


Spiritin illassa kajahtaa, kun monikymmenpäinen gospelkuoro johdattaa Suurempi kuin elämä -Ensemblen kera koko kirkkokansan ylistämään tuoreilla ja tarttuvilla lauluilla. Samalla ensi-iltansa saa Anu Neuvosen tekemä Suurempi kuin elämä -ylistyslaulukokoelma.


Puhujana Marko Huhtala. Seurakuntalaisen puheenvuoro. Rukouspalvelu.